Què és RondCat

RondCat és la base de dades en línia del projecte de catalogació de les rondalles catalanes, finançat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2000- 2002 i 2005-2007.

El projecte, dirigit per Carme Oriol i Josep M. Pujol (1947-2012), ha comptat amb la dedicació dels tècnics de suport a la recerca Mònica López (2000-2002) i Emili Samper (2005-...) i la col·laboració de diferents becaris i becàries.

Contingut

Quines rondalles s’han recollit al teu municipi o comarca? Quins són els folkloristes que més rondalles han recollit? Quantes versions es coneixen del Patufet? Quantes rondalles estan protagonitzades per un llop?

Amb el RondCat podràs respondre aquestes i moltes altres preguntes sobre rondalles catalanes. La base de dades permet la consulta d’informació bibliogràfica, catalogràfica i de contingut de les rondalles de tradició folklòrica recollides en llengua catalana en tota la seva àrea lingüística (Catalunya, Franja d’Aragó, Catalunya del Nord, Andorra, Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, País Valencià, el Carxe i l’Alguer). El període considerat va des del 1853, data d’edició del primer recull de rondalles, fins a l’actualitat.

Aquesta obra està subjecta a una llicència Creative Commons 80x15