Jordi Raül Verdú

Jordi Raül Verdú Pons (Alcoi, 1960), mestre i escriptor.

És diplomat en magisteri. L’estima que sent per la seva terra, així com l’afició a l’excursionisme i els records d’infantesa, han estat la font d’inspiració dels seus relats. La seva producció literària s’ha centrat en la literatura infantil.

Ha exercit de mestre a Alcoi, Madrid i Los Ángeles. Com a escriptor són nombrosos els llibres infantils que ha publicat: Jordi i el reiet sabut (1992), El misteri de Montcabrer (1994), El vellet de la Safor (1996) o La xiqueta de Benicadell (2001), entre d’altres. Coneixedor de la cultura popular i també del medi, i afeccionat als viatges i a l’aventura, també ha publicat guies de rutes ciclistes i turístiques. Actualment treballa al Principat d’Andorra com a mestre d’ensenyament primari d’anglès i d’espanyol.

Ha literaturitzat més de 10 rondalles de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, l’Alacantí i la Marina Alta, amb una metodologia i uns resultats que recorden la tasca de l’escriptor, també alacantí, Enric Valor. El 2001 va publicar A la vora de la llar, un recull d’històries contades i viscudes que són narrades amb un gran refinament lingüístic, sobretot en allò referent al lèxic. A 5 Rondalles (2006) recull, juntament amb Joaquim González i Caturla, 5 rondalles alacantines protagonitzades per animals i publicades per l’Ajuntament d’Alacant dins del II Salón del Libro Infantil Ilustrado, exposició “Animales en su tinta”.

Redacció: Mercè Ferràs

2001. A la vora de la llar. Alcoi: Editorial Marfil.

2006. González i Caturla, Joaquim; Jordi Raül Verdú: 5 Rondalles. Disseny i producció a càrrec de Miguel Calatayud; il·lustracions d’Ajubel, Toño Benavides, Luis de Horna, Emilio Urberuaga i Ulises Wensell. Alacant: Ajuntament d’Alacant.