Artur Quintana

Artur Quintana i Font (Barcelona, 1936), doctor en Filosofia i Lletres, lingüista i traductor.

Va cursar els estudis de Romanística i Germanística a les universitats de Barcelona i de Colònia, respectivament, i es va doctorar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona amb el treball El parlar de la Codonyera.

Va ser lector de català i castellà a Cardiff i a Fribug de Brisgòvia. Ha exercit com a professor encarregat de curs de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Heicelberg i, des de fa molts anys, treballa de bibliotecari a la Biblioteca del Palatinat a Espira. És membre del Consello d’a Fabla Aragonesa, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, membre de l’Academa d’a Lengua Aragonesa i president de la Iniciativa de la Franja. Ha realitzat una intensa tasca d’investigació a la Franja d’Aragó.

Des de l’any 1967, i cada vegada amb més intensitat, s’ha dedicat a l’estudi de la llengua i el folklore català a l’Aragó. Ha editat diversos reculls de literatura popular de transmissió oral, sovint amb la col·laboració d’altres investigadors. Com a dialectòleg, ha publicat nombrosos articles sobre l’aragonès, l’alemany i l’occità.

Redacció: Mercè Ferràs

1998. Limorti, Esther; Artur Quintana: El Carxe. Recull de literatura popular valenciana de Múrcia. Alacant: Institut de Cultura Juan Gil-Albert.

2003. La vall de balat. Calaceit: Institut d'Estudis del Baix Cinca-IEA.

2008. Xandra: estudis aragonesos de llengua i literatura. Edició a cura d'Hèctor Moret. Calaceit: Institut d'Estudis del Baix Cinca i l'Associació Cultural del Matarranya, Govern d'Aragó.