Joaquim González i Caturla

Joaquim Gonzàlez Caturla (Alacant, 1951), llicenciat en Filologia Hispànica, catedràtic de Llengua i Literatura, escriptor i activista cultural.

És llicenciat en Filologia Hispànica i treballa de catedràtic de Llengua i Literatura a l’institut Jordi Joan d’Alacant. Actualment resideix a Alacant, on combina la seva activitat professional i literària amb una militància activa en diverses associacions cíviques i culturals valencianistes.

Va iniciar la seva carrera literària amb la publicació de dos recopilacions de llegendes i contes de tradició oral de les comarques més meridionals dels País Valencià. Com a escriptor de creació ha conreat el gènere de la narrativa des de les més diverses perspectives: narrativa poètica, infantil, juvenil, etc. Ha guanyat diversos premis per les seves novel·les i ha estat col·laborador de revistes i diaris.

Al llarg de la seva vida ha desenvolupat una activitat constant de recuperació de la tradició rondallística pròpia del País Valencià. Així ho demostren les compilacions de narracions populars Rondalles de l’Alacantí (1985) i Rondalles del Baix Vinalopó (1987).

Redacció: Mercè Ferràs

1958. Rondalles de l'Alacantí: contes populars. Alacant: Institut d'Estudis Joan Gil Albert - Diputació Provincial d'Alacant; 2ª ed.: Rondalles de l'Alacantí: contes populars. Alacant: Aguaclara, 1998.

1987. Rondalles del Baix Vinalopó: contes populars. Alacant: Institut d'Estudis Joan Gil Albert - Diputació Provincial d'Alacant.
Rodríguez Bernabeu, Emili: "Pròleg". Dins Joaquim González Caturla. Rondalles de l'Alacantí. Alacant: Institut d'Estudis Joan Gil Albert - Diputació Provincial d'Alacant, 1985.